Monday, October 28, 2013

7 kl geograafia

Nädal enne vaheaega me rääkisime kahest  suurest maavärinast. Esimene oli Kõbe maavärin, mis toimus 17 jaanuar aastal 1995, see tekkis 14 km sügavuselt maa seest ja kestis 20 sekundit. Teine maavärin oli Sumatria maavärin, mis toimus 26 detember 2004 aastal, see tekkis 30 km sügavuselt maa seest, see kestis 10 minutit. Veel saime me teada, mis on seismograaf ja seismogramm. Me vaatasime ka erinevaid videosid maavaärinatest, vulkaanidest ja hiidlainetest, need olid väga huvitavad. Viimasel tunnil  me mängisime Aliast ja meile panti välja ka veerandi hinded.
Kaisa ja Marita
Pärnu Vanalinna Põhikooli 7.b
28.oktoober 2013

Monday, October 21, 2013

9 kl kaks bioloogia nädalat

7.oktoober
Esmaspäeval võtsime uue teema, milleks oli vereringeelundkond. Täpsemalt rääkisime südamest ning sellest mida kumbki südame pool teeb. Samuti tegime vihikusse selle kohta tabeli ning vastasime lk. 33 küsimustele. Tunni lõpus näitas Ele meile ühte põnevat lehekülge sellest, kui kiiresti süda erinevate tegevustega tuksub.

8.oktoober
Teisipäeval oli meil asendusõpetaja. Tunnis võtsime teema, milleks oli vereringe ja veresooned. Selle kohta kirjutasime vihikusse konspekti ning tunnilõpus tegime sama teema kohta väikese tunnikontrolli.

14.oktoober
Esmaspäeval  toimus bioloogia tund arvutiklassis, kus me tegime esmaabi testi. Testis oli 54 küsimust, kuid neile oli üsna lihtne vastata, kuna kasutada oli ju internet. Õpilased kelle testi tulemus jäi 90-100% hulka, said ekooli viie.

15.oktoober
Teisipäeval rääkisime tunnis verest, millest see koosneb ning erinevatest vererakkudest ja nende ülesannetest. Tegime vihikusse ka tabeli vererakkude kohta. Tunni lõpus rääkis meile õpetaja veredoonorlusest ning me vaatasime selle kohta ka videoid. Tutvusime tavalise veredoonorlusega ja ka  afereesidoonorlusega, kus võetakse inimese verest plasmat või neid rakke mida vaja on. Ma usun, et nii mõnelgi meie klassist tekkis soov minna ise kunagi verd annetama.

Chrystal-Katriin
Pärnu Vanalinna Põhikooli 9c
19.oktoober 2013

Wednesday, October 16, 2013

8 kl geograafia

Geograafia tundide ajal me esitasime erinevaid PowerPointe, mida oli väga huvitav kuulata. Ettekanded olid maailma suurimate järvede ja pikimate jõgede kohta. Saime nende kohta palju teada. Saime teada nt Titicaca ja Victoria järvedest ning Niiluse ja Mississipi jõgedest.
Saime nõuandeid ka selle kohta, kuidas PowerPoint esitlusi teha paremini, koostada need nii, et oleks huvitav kuulata-vaadata ning milliseid andmeid peab etsitleja teadma, kui on ettekande teinud.

Jelisaveta
Pärnu Vanalinna Põhikooli 8a kl
15.oktoober 2013

Tuesday, October 15, 2013

7 kl geograafia

See nädal me õppisime geograafias laamasid ja nende liikumisi, kui palju neid on ja mis tagajärjed on nende liikumisel.
Suurimad laamad õppisime samuti selgeks, aga teada saime, et olemas on veel palju väiksemaid laamasid.Veel vaatasime erinevaid loodusfilme, kus räägiti laamade liikumisest, tõugetest ja nende tugevusest, liikumis suundadest ja veel paljust huvitavast. Samuti täitsime ka töövihikust erinevaid ülesandeid, kus õppisime, millal võib tekkida vulkaani purskeid ja millal tekib süvik või mis ajal või põhjusel tuleb hiidlaine ja kui suur see olla võib. Lugesime ja võrdlesime ka kahte suurimat tagajärge laamde liikumisest, Kõbe maavärin ja Sumatra maavärin. Nende kohta tegime töövihikusse võrdluse. Veel tegime grupiga töölehele märkmeid, me täitsime neid ja õpetaja küsis peale seda kahte õpilast.

CarolPärnu Vanalinna Põhikooli 7b15.oktoober 2013

Monday, October 14, 2013

9 kl geograafia

Sel nädalal oli meil geograafia tundides kontrolltöö ja enesekontroll. Tunnid olid väga toredad, kuna ei pidanud palju tööd tegema. Õpetaja oli lahe ja õpilased tegid tublisti palju tööd, mulle meeldivad need tunnid väga.

kirjutas Karel (tunnis kiiruga, kui avastas, et oli tekstiga hiljaks jäänud ja veerandi lõpp on käes :) )
Pärnu Vanalinna Põhikooli 9b
14.oktoobril 2013

Saturday, October 12, 2013

Soomaa õppepäev 2. osa

Siin on Soomaa õppereisil Kristiina ema poolt tehtud pildid grupist, kes alustasid metsas koprarajal ja lõpetasid õppepäeva mikroskoopide taga.