Thursday, September 19, 2013

9 kl bioloogia

Selle nädala bioloogia tundides tegelesime luude teemal.
Teisipäevases tunnis alustasime naha töölehe kontrollimisega, mõnelt võeti tööleht ära, et seda hinnata ja Agor luges ette õigeid vastuseid kogu klassile. Sealt edasi me jätkasime 3. peatükiga ehk „Milline on luude koostis ja ehitus?“
Klass jaotati rühmadeks ning iga rühm pidi läbi lugema ühe alapealkirja ja seda pärast kogu klassile seletama, mis nende  et kodus tööd oleks vähem.
Koduse tööna oli neljapäevaks teha küsimustele vastamine ja seda vastasid suuliselt Elis ja Karel. Samal ajal selgitas õpetaja väheke pikemalt lahti vastuseid, mis nad ette lugesid. Peale koduse töö ette lugemist jätkasime luude teemaga järgmises peatükis: „Luud ja nende ühendused“. Sellega seoses vaatasime ka videot, kus üks noormees suutis oma liigeseid väänata nii, et kõik luud olid oma ühenduskohtadest lahti ja see võimaldas tal liikuda nagu selgrootu.
Leheküljel kakskümmend oleval joonisel kujutatud skeleti alusel vaatasime üle oma kehas paiknevad luud ja nende asukohad ning uurisime eraldi juurde ka selgroo joonist järgmisel leheküljel, rääkides ka sabakondist ja loomadel sabade tähtsusest ning inimeste evolutsioonist. Tunnis lahendasime töölehelt ülesande neli ja arutasime enne kella paar rida ka läbi. Ülejäänud jäi koduseks tööks.

Maris
Pärnu Vanalinna Põhikooli 9.b
14.september 2013

No comments:

Post a Comment