Friday, November 15, 2013

8 kl geograafia

Kolmapäeval saime geograafia tunni alguses kätte oma eelmisel tunnil tehtud tunnikontrollid. Tunnikontroll oli kliimadiagrammi peale. 
Peale seda, kui õpetaja oli vead ära seletanud ja tööd kätte jaganud, hakkasime õppima aastaaegade vaheldumist. Õpetaja rääkis meile natuke sellest ja siis vaatasime videot.
Video oli inglise keeles, aga enam-vähem kõik said vist aru, kuidas see kõik toimib.
Saime teada, et kui Antarktikas on polaarpäev, siis Arktikas on polaaröö ja vastupidi. Samuti saime ka teada, et lõuna- ja põhjapöörijooned on nendel kohtadel, kus nad on, seepärast, et just selles vahemikus on päike teatud aegadel seniidis e. paistab 90 kraadise nurga all.
Neljapäeval kontrollisime tunni alguses kodutööd, mis oli põhimõtteliselt kogu klassil valesti tehtud, sest kõik vaatasid numbreid vastupidises järjekorras :) Kõik said aru, et olid vaadanud numbreid valesti, aga ainult Tanel oli see, kes ei tahtnud aru saada. Õpetaja pidi talle seda vähemalt 5 korda (kui mitte rohkem) seletama.
Peale seda õppisime, kuidas valgus maakeral neeldub ja peegeldub. Kuna see on meil füüsikas õpitud, vaatasime jooniseid, kui palju valgust neeldub maapinnal ja kui palju peegeldab. Üritasime ka ära arvata, kust peegeldab rohkem valgust. Näiteks kas rohkem peegeldab valgust maismaa või maailmameri?
Geograafia tund oli lahe, nagu tavaliselt kõik Ele tunnid :)
 
Gerli ja Janely
Surju Põhikooli 8.klass
15.november 2013

No comments:

Post a Comment