Monday, November 4, 2013

9 kl bioloogia

Teisipäeva hommikul käisime kogu klassiga Pärnu Haigla EMO-s ehk erakorralise meditsiini osakonnas. Seal tuli meiega pärast pooletunnist ootamist rääkima osakonna juhataja, kes näitas meile haiglast pilte, filmi ja tutvustas haiglat. Kokku töötab seal üle 1000 inimese.
Esimesena liikusime suurde koridori, kus oli ka teisi arste ning põrandal pikk punane triip. Arst rääkis, et see on selleks, et haiged teaksid, kuhu edasi minna. Edasi läksime ruumi, kus oli palju voodeid ja valvelaud. Valvelauas olid kaamerad, millest jälgiti haigla tegevust. Sinna tulevad ka haiged kas ise või kiirabiautoga. Kiirabiautoga tuuakse sinna need, kes on väga kriitilises seisus. Nägime veel sidumis-, õmblus- ja traumatuba ning nakkushaiguste ruumi. Arst näitas meile ka suurt ruumi, kuhu sõidavad kiirabiautod sisse koos haigetega.
Nägime seal ka inimest, kes oli pikali voodis. Kui küsiti mis tal viga, siis arst seletas, et nad ei tohi haigete kohta informatsiooni avaldada ilma nende nõusolekuta.
Neljapäevases bioloogia tunnis me kordasime kontrolltööks ja mõõtsime 1 minuti jooksul enda pulssi. Peale seda said osad õpilased teha hinde peale internetis ülesandeid.

Grete
Pärnu Vanalinna Põhikooli 9b 
4.november 2013

Pildid: õp. Ele




No comments:

Post a Comment